Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i glavni imam Haris ef. Mustajbašić  i predsjednik IO Medžlisa Mustafa Muharemović posjetili džemate u Austriji.

Na poziv  Džemata LInc - Đeđelez Alja i Hrnjica Mujo, te džematlija sa po područja našeg Medžlisa koji žive u Gornjoj Austriji hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, glavni imam i predsjednik Izvršnog odbora su posjetili Salzburg, Barunau i Linc.

U petak 16. oktobra smo boravili u Salzburgu na džuma-namazu i druženju sa džematlijama iz ovog austrijskog grada. U večernjim satima  održan je prigodan mevludski program u džematu Braunau, a u povodu obilježavanja Nove hidžretske godine. U programu su učestvovali polaznici mekteba iz ovog džemata i Hor Medžlisa Zvornik. Tokom programa dobrodošlicu gostima iz domovine je poželio Abdullah ef. Čajlaković, a džemat predstavio predsjenik džemata Zehrudin Hodžić. Peigodnim vazom se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Haris ef. Mustajbašić. Nakon jacije-namaza  uslijedilo je ugodno druženje u prostorima džemata.

U subotu 17. oktobra je uslijedla posjeta porodici Zumre i Avde Karić u nesvakidašnjem druženju, ručku i učenju ilahija.

Centralni događaj uspješnog i bogatog putovanja bilo je učešće na večeri ilahija i Kasida u Lincu. Ovu tradicionalnu priredbu organizira džemat Đerđelez Alija i Hrnjica Mujo iz Linca. U programu su učestvovali hfz. Aziz Alili, Ahmed Alili, hor Arabeske iz Zagreba, Ahmed Hasić, Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik i Hor Gazije iz Bužima. Tokom programa prisutnima su se obratili: imam džemata prof. Husein ef. Veladžić, premijer Vlade Unsko-Sanskog kantona mr. sci Izudin Saračević, podpredsjenik Narodne skupštine RS-a Senad Bratić i zamjenik predsjenika Islamske zajednice Bošnjaka Austrije prof. Husejin Malkoč. Privrednicima, organizacijama i institucijama su uručene prigodne zahvalnice za podršku ovom značajnom projektu za Bošnjake Austrije.

Uspješno organizirana i održana manifestacija Veče ilahija i kasida u Lincu, a takođe veoma uspješno predstvaljanje rada Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

 

Iz dijaspore

Hor MIZ Zvornik učestvuje na “Večeri ilahija i kasida” u Linzu: Najvećoj vjerskoj manifestacija Bošnjaka u Austriji
12. Okt 2015. - autor: Admin 1
Džemat “Đerzelez Alija i Hrnjica Mujo” iz austrijskog grada Linza ovim putem poziva sve zainteresovane na “Treću tradicionalnu večer ilahija i kasida” koja će se održati 17.10.2015 u Linzu, Kürnberghalle, 4060 Leonding, Limesstraße 8-10, sa početkom u 19:00 sati. Radi...
POSJETA DŽEMATLIJAMA U AUSTRIJI
10. Sep 2015. - autor: Admin 1
Početkom sedmice glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zvornik Haris-ef. Mustajbašić i Senajid-ef. Alić imam džemata Klisa boravili su u posjeti džematlijama koji žive i rade u Austriji. Posjetili su džematlije u džematu Braunau a u povratku su razgovarali i sa...
PREDSTAVNICI MEDŽLISA U BERLINU
26. Maj 2015.
Imami Medžlisa Islamske zajednice Zvornik su posjetili Islamski kulturni centar Bošnjaka u Berlinu od 22. do 24. maja 2015. godine. Glavni imam Haris ef. Mustajbašić, predsjednik IO Medžlisa Mustafa ef. Muharemović, imam u džematu Vitinica Islam ef. Mehmedović i imam...
RUKOVODSTVO MEDŽLISA IZ ZVORNIK  I HOR U lINCU
04. Nov 2014.
U subotu 01.11.2014. godine u džematu „Đerzelez Alija i Hrnjica Mujo“ Linz, održana je druga tradicionalna manifestacija „Veče ilahija i kasida“. Učesnici i gosti su bili i predstavnici Merdžlisa Islamske zajednice Zvornik.U dobro organiziranom i bogatom programu učestvovalo je osam...
HOR MEDŽLISA ZVORNIK U ŠVICARSKOJ
27. Nov 2011.
Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik gostuje u Švicarskoj:Subota 03. decembar 2011. godine Večer Kur'ana a.š. i ilahija - sala Lindensaal, Lindenstrasse 6 -b 9230 Flawil u 18:00 sati.Nedjelja 04. decembar 2011. godine Program u povodu Nove hidžretske godine, Cirih u...
HOR MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE ZVORNIK GOSTOVAO U PRNJAVORU
13. Nov 2011.
Hor Medžlisa Islamske zajednice gostovao na centralnoj bajramskoj svečanosti na području Muftijstva banjalučkog u Prnjavoru.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062