U džematu Selimovići je učenjem mevluda, ilahija i kasida, učenjem Kur'ana, salavata i tekbira, te prigodnim vazu nasihatom obilježen mevlud- rođendan Muhammeda a.s.

 Iako se zbog velike posjete koja uvijek bude u našem džematu pokušalo malo kasnije obilježiti poslanikovo rođenje, kako bi džematlije mogle program pratiti iz džamije ali i ispred nje, snijeg koji je pao ovih dana i hladno vrijeme su onemogućili da se izbjegne gužva. Već na više od sat vremena prije akšam- namaza počeli su pristizati prvi vjernici, a pola sata prije akšama džamija je već bila popunjena. Nastojeći da svi koji su došli na mevlud isti i saslušaju morali smo saffove primaći tako blizu da su mnogi sedždu činili na leđima onih ispred njih.

alt

Mevludski program su izveli polaznici mektebske pouke, a komentari prisutnih su pokazali da su to oni učinili odlično. Prigodan vaz je održao glavni imam MIZ Zvornik hadži Nurija ef. Čikarić, profesor islamske teologije. U vazu se posebno osvrnuo na namaz, njegovo redovno i ispravno obavljanje, te vrijednost namaza na oba svijeta. Ukazao je i na mnoge opasnosti kojima su izloženi posebno mladi, te pozvao roditelje da svoju djecu prate i upućuju na dobro.

alt

                     Hariz ef. Pašić

Selimovići , 16.03.2013.


Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062