U organizaciji Ahmed ef. Purdića i Mehidin ef. Bešlića omladina sa područja Medžlisa Islamske zajednice Zvornik boravila u dvodnevnoj ekskurziji u Sarajevu. Posjeta je organizirana uz podršku atašea za kulturu ambasade Saudijske Arabije.

Svoju ekskurziju započeli su obilaskom mezarja  i  Muzeja  Alije Izetbegovića. U toku prvog dana obišli su i Begovu kao i Carevu džamiju. Šetnju Bašćaršijom onemogučila je kiša koja je bila uzrok ranijem odlasku u Centar u kojem su prenoćili. Vrijeme u centru Mladih muslimana u Bosni i Hercegovini upotpunili su predavanjem, druženjem i upoznavanjem, kao i spotrskim aktivnostima i šetnjom.
alt

Drugi dan su imali priliku slušati dvosatno predavanja u čijem sklopu su bile i radionice u kojima su mogli naučiti dosta korisnih stvari, ali i čuti dobre savjete, a pored toga mogli su i iznostiti  svoja iskustva, sugestije i mišljenja. Posjetili su i Tunel spasa, pogledali kratki film o tunelu, slušali historiju tunela, obišli muzeji Tunela spasa, imali su priliku i proći kroz taj tunel. Povratkom u Centar klanjanjem podne namaza i ručkom njihova posjeta centru se završila. Svoje put su nastavili prema Baščaršiji gdje su imali dva sata slobodnog vremena za obilazak i šetnju. Nakon ikindije namaza krenuli su za Zvornik. Svi su bili umorni, ali zadovoljni. Bilo je ovo jedno lijepo iskustvo, druženje, ali i edkuativna ekkurzija. Najbolje od svega je što su se stvorila nova prijateljstva i očekujemo ponovno slične eksurzije i druženja.

alt

alt

Ilma Muharemović

Datum, 12. 05. 2013.


Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062