Na samoj ivici stjene, gdje je izgrađena Džamija Kušlat, danas je  bila prepuna  vjernika.  Svečano otvorena Džamija Kušlat  smatra se najstarijom vojnom džamijom u Bosni i Hercegovini. Ova svečanost započeta je učenjem ašereta   hfz. Jahja ef. Imamović  i tekbirima.

Pristutnim su se obratili izaslanik reisu-l-uleme Hamed ef. Efendić koji je u svom obraćanju naglasio značaj strpljivosti, te istakao društvenu odgovornost svih Bošnjaka na predstojećem popisu stanovništva. Muftija tuzlanski  mr. Vahid ef. Fazlović u svom obraćanju je naglasio koliko je važno  podržati ljude u Podrinju i da niko od nas ne treba zaboraviti svoje korijene.
alt

Skupu se obratio i  predsjednik Medžlisa islamske zajednice Zvornik profesor Mustafa ef. Muharemović, te se zahvalio svima koji su doprinijeli razvoju ove džamije, kao i velikom brojem prisutnih. Sve su to uljepšale i ilahije u izvedbi  muških članova hora MIZ Zvornik.  Dovu je pručio Elvir ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

alt

Uručene su i Vakufname  vakifima ove džamije, dr. Džemilu i Senadi Hujdurović i Zvorničkom advokatu Efendić Aliji. Nakon obraćanja uslijedila je i predaja ključa vakifima, svečano otvorenje i klanjanje podne namaza. Da bi se došlo do ove džamije potrebno je malo duže pješaćenje, ali to nije spriječilo da se ljudi okupe u velikom broju. Posjetioci su morali čekati u koloni da bi  zijaretili džamiju. Džamija Kušlat privlači pažnju i dok se prolazi dolinom rijeka Drinjača i Jadar, pa se nadamo da će ona biti često posjećena i zanimljiva turistička destinacija.

alt

Ilma Muharemović


Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062