Danas, 01.10.2013.godine, u prostorijama Medžlisa IZ-e Zvornik , uz prisustvo muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića, zamjenika muftije tuzlanskog dr. Sead ef. Seljubca, predstavnika vlasti opštine Zvornik i općine Sapna, članova Izvršnog odbora MIZ  Zvornik, kao i svih imama upriličena je svečana dodjela dekreta o postavljenju glavnog imama Medžlisa IZ-e Zvornik,  Haris ef. Mustajbašića.

Učenjem Kur'ana Izudin ef. Memića započela je današnja svečanost. Predsjednik Medžlisa Mustafa Muharemović je poselamio prisutne i poželio dobrodošlicu Haris ef. u kolektiv.


alt

Svršenik Behrambegove medrese u Tuzli, diplomirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu,  mlad i perspektivan, čovjek koji ne odustaje od zacrtanih ciljeva i koji zna kako da ih ostvari, uspješan u dosadašnjem radu i pouzdan, samo su neke od karakteristika novog glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Zvornik- Haris ef. Mustajbašića o kojima je prisutne upoznao zamjenik tuzlanskog muftije dr. Sead ef. Seljubac.

alt

Muftija tuzlanski , Vahid ef. Fazlović, u superlativu je govorio o dosadašnjem radu Medžlisa IZ-e Zvornik, o krucijalnoj bitnosti ovih prostora i Bošnjaka u njima za cijelu Bosnu i Hercegovinu, te o ciljevima i zadacima koji  tek očekuju ovaj Medžlis.  Reference novog glavnog imama, Haris ef. Mustajbašića, obećavaju da će u budućnosti , Medžlis IZ-e Zvornik  i vjersko prosvjetna  služba, adekvatno i uspješno da odgovore na sve izazove koji ih očekuju.  

alt

Prigodnim riječima kratko se obratio i glavni imam, koji je na kraju svečanosti inauguracije proučio ašere, a Hariz ef. Pašić je proučio dovu.

altIslamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062