Udruženje Prosvjetitelj u saradnji sa MIZ Bratunac, organizovali su tribinu pod nazivom „Društveni aktivizam i društvena odgovornost sa aspekta islama i patriotizma“ 16.novembra, ove godine, odmah poslije Akšam namaza u džamiji u Konjević Polju. Gost predavač bio je alim i profesor Abdussamed Bušatlić, a u džamiji se okupilo oko dvije stotine vjernika iz cijelog Podrinja, ali i drugih dijelova BiH. Uvaženi predavač je na lijep način objasnio šta znači društveni aktivizam i sve ono što je tema obuhvatala, a nakon njega se prisutnima obratio i Salko Zildžić, bivši šampion svijeta u kik-boksu. On je direktno iz Ljubljane, gdje je u ulozi trenera branio boje Bosne i Hercegovine na jednom meču, stigao da svojim prisustvom da doprinos ovom dogadjaju i da svi zajedno i na ovaj način damo podrsku našoj braći koja već mjesecima borave u šatorima ispred OHR-a tražeći svoja osnovna prava.

Pored udruženja „Prosvjetitelj“, tribini i druženju do kasno u noć prisustvovali su i predstavnici drugih udruženja: „Selsebil“ Živinice, „Svjetlo“ Sarajevo, „Demus“ Sarajevo, „Oaza“ Tuzla. Bitno je istaći da su skupu prisustovali glavni imami iz Podrinja. Damir-ef. Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica, Haris-ef. Mustajbašić, glavni imam MIZ Zvornik te predsjednici MIZ Srebrenica Alija Tabaković, kao i predsjednik MIZ Bratunac Admir-ef. Velić. Važno je napomenuti da su sa našeg medžlisa, pored glavnog imama, ovom događaju prisustvovali i imami Ahmed-ef. Memić imam džemata Kozluk, Nermin-ef. Ahmetović imam džemata Drinjača te Osman-ef. Halilović imam džemata Jošanica koji se potrudio na na tribinu dovede dva puna kombija roditelja i djece što je za primjer i svaku pohvalu.

Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su na bilo koji način pomogli održavanje ove tribine i koji na bilo koji način pomažu našoj braći, čija su prava uskraćena i bore se za istinu i pravdu za sve ljude u Bosni i Hercegovini, bez obzira kojem narodu pripadali.Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062