U svojstvu predstavnika Medzlisa Zvornik, danas su djecu i roditelje iz Konjevic Polja koji vec duze vrijeme borave u satorima ispred OHR-a, posjetili glavni imam Medzlisa Zvornik Haris ef. Mustajbasic te Osman ef. Halilovic imam dzemata Josanica.


Na ovaj nacin data je podrska onima kojima su uskracena njihova prava. Kroz slicne probleme po pitanju ugrozavanja osnovnih prava prolaze i djeca i ucitelji na podrucju naseg Medzlisa te je ovim putem pokazan znak solidarnosti sa bracom iz susjednog Medzlisa Bratunac.

S obzirom da su prava djece iz Kamenice vecim dijelom ispunjena, ona su danas krenula u skolu nakon nesto duze pauze te je na taj nacin pokazano da se problemi mogu rijesiti kada za to postoji dobra volja. Nadamo se da ce tako biti i sa stanovnicima Konjevic Polja.

Jedan jako zanimljiv i emotivan detalj bio je kada je glavni imam ispred Medzlisa urucio djeci hediju od 100 KM za cokolde. Reagovali su na nacin da su taj novac preko clana savjeta roditelja djece OS Kamenica gospodina Safeta Rizvica, poslali svojim vrsnjacima u Kamenici kako bi platili dio prevoza koji je bio jedna od spornih stvari u njihovom slucaju. Rekli su da oni imaju sve i da su zahvalni ljudima iz cijele BiH ali i Dijaspore koji im daju podrsku.

Mislimo da nam ova djeca mogu drzati lekciju i da ovdje prestaju sve price i samo mozemo sjesti i mnogo toga nauciti iz ovog postupka. U ovako teskim momentima oni ne misle samo na sebe iako su upravo oni ti koji najvise trpe. Da ovako nesto vidi kamen proplakao bi, ali ima ljudi cija srca su i od kamena tvrdja. Molimo Allaha dz.s. da pomogne ovim mladim insanima da sto prije ostvare svoja prava, da u svojoj drzavi govore svojim jezikom!Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062