Lijep i funkcionalan mekteb u Samarima je sagrađen veoma brzo i kvalitetno.Nakon njegove izgradnje postao je mjesto okupljanja muslimana iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Tako je bilo i večeras. Mekteb se bzo popunio džematlima džemata Hasići, susjednih džemata,  te džematlija iz džemata Gornji Rainci, Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Skupu su prisustvovali vakifi ovog objekta, članovi udruženja „Prosvjetitelj“,  predstavnici političkog života, i Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

alt

Druženje je započeo glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Haris ef. Mustajbašić  vazu-nasihatom. U nadahnutom obraćanju je govorio o vjeri kao načinu živato, i ulozi svakog pojedinca na tom putu. Skupu se obratio i bivši  glavni imam Medžlisa Zvronik Nurija ef. Čikarić,  te predsjednik Medžlisa Mustafa Muharemović.

alt

Domaćini su upriličili dodjelu zahvalnice džematu Goldau iz Švajcarske za  doprinos akcijama u mektebu Samari. Zahvalnicu je uručio Nisvet Mujanović, a primio Muhamed ef. Čikarić. Takođe su uručene hedije za džemat Gornji Rainci i Zvornik. Druženje je razgalio hor Ridwan iz Gornjih Rainaca učenjem ilahija i Kasida. Džemat  Gornji Rainci je predvodio Miralem ef. Pjanić.

alt

Džematlije i aktivisti u Samarima su bili odlični domaćini i pružili izuzetno gostoprimsvo gostima ovog hairli okupljanja.

alt

 Datum, 01. februar 2014.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062