U Zvorniku su 10. juna 2007. godine završeni peti „Kaimijini dani“. Manifestacija je obilovala kulturnim i vjerskim sadržajima za svačiji ukus.

 

Na kraju manifestacije je upriličen mevludski program kojeg je izveo hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Prelijep sunčan, ljetni dan je izmamio Bošnjake Podrinja, ali i drugih mijesta na ovaj centralni vjerski dio manifestacije.

 

Bašče i sokaci Kula Grada su vrvili od brojnih gostiju. Radost i lijepo raspoloženje se osjetilo na svakom koraku. Ovogodišnji „Kaimijini dani su završeni na najbolji mogući način.

Hor medžlisa Islamske zajednice Zvornik je oduševio nekoliko hiljada prisutnih izvođenjem mevluda i ilahija.  Prisutnima se obratio Mirsad ef. Kalajdžić porukom podrške ovoj manifeststaci. Idriz ef. Memić je održao nadahnut govor o potrebi vraćanja muslimana izvornom učenju. Izaslanik reisu-l-ileme Ismail ef. Smajlović je prenio selame poglavara Islamske zajednice  i uputio korisne savjete prisutnim.

Nakon mevludskog programa članovi folklorne sekcije BZK „Preporod“ su izveli lijep kulturno –umjetnički program, odigravši splet bosanskih igara, nakon čega je slijedilo narodno veselje.

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062