Ljetna kiša je omela da se ovaj centralni kulturni događaj u okviru „Kaimijinih dana“ održi u tvrđavi u Kula Gradu. Međutim i zatvoreni prostor nije bio smetnja da se u ovoj lijepoj umjetničkoj večeri uživa.

Nakon dodjele nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola koji su napisali najbolje radove po mišljenju stručnog  žirija uslijedila je dodjela Plakete za živorno djelo Hifziji ef. Suljkiću. Rahmetli Hifzija za svojega života nije imao adekvatnu satisfakciju za svoj rad. Valjda je to naš usud da cijenimo velikane tek kada ih izgubimo.

Nagradu je uručio Vahid ef. Fazlović, a nagradu primio njegov sin Nurudin Suljkić. Vahid ef. je kazao probranu besjedu o razlozima dodjele ove nagrade Hifziji ef. Njegov sin Nurudin je slikovito kazao kako je njegov babo od ovoga svijeta najviše cijenio vrijeme koje je posvećivao knjizi.

Ovu noć su osvježili poznati pjesnici: Hadžem Hajdarević, Husein Hasković, Fuad Kovač, Kristina Mrđa, Aleksandra Čvorović, Nijaz Alispahić i Mirzet Hamzić. Govorili su probrane stihove kojim su oduševili prisutne ljubitelje pisane riječi.

Završni događaj je bila dodjela nagrade Hasan Kaimija za najbolju objavljeno djelo u 2006. iz oblasti književnosti i znanosti, a koje prvenstveno, uz najviše književnoestetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira duhovne i humanističke vrijednosti. Dobitnik ove nagrde je Isnam Taljić za roman „Tajna knjiga Endelusa“. Nagradu mu je uručio književnik Nijaz Alispahić.    

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062