Pred džamijom Begsuja u Zvorniku organizatori „Kaimijinih dana“ dočekuju drage goste iz mnogih mjesta širom Bosne i Hercegovine. Stižu alimi, pjesnici, sufije, poštovaoci ove manifestacije i imena Hasana Kaimije. Džamija je premala da primi sve goste pa se prostiru tepisi u njenom dvorištu. Sreću se prijatelji i poznanici, stječu nova poznanstva. Zvorničani iz dijaspore iskoristiše priliku da se okupe u rodnom gradu.

 

Hutbu je držao Vahid ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese u Tuzli. On je danas u svojstvu izaslanika muftije tuzlanskog.

 

Manifestacija je otvorena u velikoj sali Skupštine opštine Zvornik. Stihove su nadahnuto govorili učenici Gazi-Husrev begove medrese iz Sarajeva, a na violini je svirala Senada Avdičević iz Zvornika.

Skup je u ime domaćina poselamio predsjednik Skupštine opštine Zvornik Šaban Redžić, a dobrodošlicu u ime organizatora poželio Mustafa Muharemović, predsjednik Izvršnog odbora manifestacije „Kaimijini dani“. Na otvaranju su bili entitetski ministri za izbjeglice i raseljena lica. Ministar Omer Branković je u svom obraćanju ovu manifestaciju naveo kao lijep primjer održivog povratka i poželio da ovakvih primjera bude u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Vahid ef. Fazlović je bio izaslanik Muftije tuzlanskog. Prenio je selame muftije i poželio da ova manifestacija bude i ostane tradicija Zvornika. Manifestaciju je otvorio Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik. Pozvao je zvorničane da  se osjećaju kao u svome gradu i dao podršku kulturnom izražavanju Bošnjaka. 


 

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062