U povodu ovogodišnje dodjele Povelje za životno djelo „Hasan Kaimija“ ljubiteljima pisane riječi i nauci je ponuđena trilogija Hifzije Suljkića, Sabrani tekstovi. Ovo izdanje od preko hiljadu i sto stranica sadrži tridesetogodišnji rad posljednjeg imama džamije Namazđah u Zvorniku. Ovaj neumorni istraživač, i spisatelj je svoj radni vijek iskoristio da generacijam iza sebe ostavi preko dvjesto naslova, i od zaborava očuvao mnoge historijske podatke i predaje.

O knjizi su govorili: Mehmed Pargan, mr. Kemal Bašić, Ševko Sulejmanović, mr. Adnan Jahić i prof. dr. Ismet Bušatlić.

Mehmed Pargan, novinar publicista i izdavač je govorio o značaju ovog projekta, za Zvornik i njegovu okolinu. Takođe je prenio informaciju o  trudu i naporu koji je uložen u  pripremi ove knjige.

Mr. Kemal Bašić je prezentirao biografiju i bibliografiju radova Hifzije ef. Suljkića. Ševko ef. Sulejmanović je svoje izlaganje nazvao „Hifzija iz bliza“. Ukazao je na njegov privatni život i teškoće koje je imao u svom radu na prikupljanju knjiga i pisanju. Bliski saradnik Hifzi ef. u časipisu „Hikmet“ mr. Adnan Jahić je temeljito  analizirao i izložio spisateljski opus autora.

Prof. dr. Ismet Bušatlić, redovni profesor na fakultetu Islamskih nauka je brijatno prikazao ovo djelo i preporučio stručnoj i naučnoj javnosti njegovo korištenje, ali i široj čitalačkoj publici.

Medžlis Islamske zajednice Zvornik je izdavanjem ove trilogio učinio nesvakidašnji poduhvat i odužio se svom bivšem imamu.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062