U četvrtak, 28. decembra 2006. godine, u kino sali "Drina" u Z vorniku, upriličena je akademija u povodu Kurban bajrama.

U programu koji je organizovao Medžlis islamske zajednice Zvornik i Bošnjačka zajednica kulture "Preporod", Općinsko društvo Zvornik, nastupilo je preko 50 izvođača u bogatom kulturno zabavnom programu.

Kao gosti sa besprekornim tačkama nastupili su članovi BZK "Preporod" iz Doboj Istoka, sa muzičkim ansamblom, folklornom grupom, dramskom sekcijom, horom ilahija i izvođačima sevdalinki.

U programu je nastupio i hor Medžlisa Zvornik sa programom u trajanju od pola sata, koji su zasjenili mnogobrojnu publiku u prepunoj sali "Drina".

Iako je u sali bilo pohladno, niko nije ni primjetio uslijed preljepog nastupa koji su gosti i domaćini pripremili. U samom programu, multimedijalno je predstavljen i projekat zvorničke ljepotice, džamije "Rijeka". Ovo je bilo i prvi put da se na jedan ovakav način predstavi širokoj masi projekat koji će imati najveći značaj za Zvornik, ali i direkno za povratnike u smislu davanja ohrabrenja za ostanak na ovim prostorima.

Ovo je vjerovatno najbolja do sada organizovana akademija u Zvorniku. Pored bogatog programa, pamtićemo je i po jako lijepom druženju sa gostima iz Doboj Istoka, koji će nam dugo ostati u sjećanju po lijepim utiscima koje su ostavili na nas, a u iskrenoj nadi da ćemo ovakva druženja imati od sada puno češće.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062