U tvrđavi na Kula Gradu su dodjeljene nagrade „Hasan Kaimija“ za 2008. godinu. U prelijepom ambijentu i svečanoj atmosferi, uz prisustvo nekolko stotina prijatelja  manifestacije „Kaimijini dani“ i ljubitelja lijepe riječi na početku skupa se obratio muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, predsjednik Organizacionog odbora.

Povelju za životno djelo akademiku prof. dr. Muhamedu Filipoviću uručio je književnik Nijaz Alispahić. Akademik Filipović se potom zahvalio na nagradi i kazao: „Poštovani zvorničani, u skoro osamdeset godina života sam doživio priznanja i počasti... Nikada mi nije bilo tako srcu drago i nikada nisam bio zadovoljniji nego kad su mi rekli da sam dobio ovo priznanje. Zašto? Zašto? Prije svega što se radi o Hasanu Kaimiji, što se radi o čovjeku koji je ostavio dubok trag u  duhovnom životu Bosne i Hercegovine. Drugo, što je to Zvornik i što mi ga dodjeljuju zvorničani. Zvornik je straža i kapija Bosne. Nesavladana, a da je nesavladana dokaz je i ovo što smo ovdje i nikad neće biti savladana dok je kaimbabina mezara i turbeta i dok je ljudi koji žive ovdje i koji misle i  žive duhom koji zrači odavde. Duhom Bosne, duhom koji je ispunjavao naše pretke i nas, a to je da smo ljudiI, da smo svoji na svome,da imamo prava kao i svaki drugi čovjek u ovoj zemlji i da ova zemlja postoji što smo mi čuvali prava svih dosada, u dosadašnjoj historiji ove zemlje.“

Nakon toga su dodjeljene i nagrade za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola. Pjesnici, gosti ove večeri: Husein Hasković, Salko Čevra, Zoran Bognar, Mehmed Đedović, Amir Talić, Miro Petrović, Nijaz Alispahić i Mirzet Hamzić su govorili svoje stihove na opće zadovoljstvo ljubitelja pisane riječi.

Ova pjesnička večer je završena dodjelom nagrade „Hasan Kaimija“ za najbolju objavljenu knjigu u 2007. godini po konkursu organizatora. Nagrašen je  pjesnik Džemaludin Latić za zbirku pjesama „Kćeri svoga porobljenog naroda“. Džemaludin Latić  vidno uzbuđen obratio prisutnim:  “Uzbuđen sam zbog vas koje sam danas sreo na ovoj kapiji Bosne... Čestitam ljudima iz ovog regiona koji su osmislili ovu manifestaciju“

Bio je ovo prelijep ugođaj za sve prisutne među zidinama Kula Grada.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062