U okviru priprema za organizaciju 7. državnog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama Zvornik 2008. koje će se održati od 25. do 27.7. 2008. godine na Zvorničkom jezeru Organizacioni odbor je prvi put ove godine uvrstio i novinarsku regatu koja je održana u nedjelju 13.7. 2008. godine na Zvorničkom jezeru.

Cilj je prije svega druženje u ugodnom ambijentu, ali i da se ljepote Drine i izuzetni potencijali za sportska nadmetanja na mirnim vodama kojima raspolaže Zvorničko jezero predstave javnosti.

U nedjelju se na obalama Drine na Zvorničkom jezeru u Diviču u krugu Kluba sportova na vodi „Drina“ Zvornik okupilo nekoliko desetina novinara iz domaćih i inozemnih medijskih kuća, čelnici Kajakaškog saveza BiH, Mirko Pančić, predsjednik i Abud Memišević, generalni sekretar Kajakaškog saveza BiH i selektor kajakaške reprezentacije BiH, uglednici iz političkog i javnog života porijeklom iz Zvornika. Upriličena je regata u tradicionalnim narodnim čamcima karakterističnim za naselje Divič u Zvorniku, zatim je predstavljen sportski bolid na vodi izrađen u modelarskoj radionici Kluba sportova „Drina“ Zvornik koji je jedini u našoj zemlji za motonautičke trke na mirnim vodama.

Novinarima i ostalim gostima su se obratili Izet Mehinagić, potpredsjednik Organizacionog odbora 7. državnog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama „Zvornik 2008“, Mirko Pančić, predsjednik Kajakaškog saveza BiH, Abud Memišević, generalni sekretar Kajakaškog saveza BiH i selektror Kajakaške reprezentacije BiH i u ime domaćina, Mustafa Tuhčić, predsjednik Kluba sportova na vodi „Drina“ Zvornik.

U ugodnoj atmosferi i prelijepom ambijentu Zvorničkog jezera novinari su se družili uz ribu i osvježenje u hladu na prepunoj plaži sa brojnim kupačima i ljubiteljima Drine. Na ovaj način su promovisani sportovi na vodi, ljepote i turistički potencijali Zvorničkog jezera i poslata pozitvna slika u svijet. Oduševljeni gosti su uživali u ugodnoj atmosferi i otišli sa željom da se uskoro ponovo upriliči ovakvo druženje.

Organizatori su pozvali novinare i sve ljubitelje sportova na vodi da dođu na Drinu 25. do 27. 7. ove godine na 7. državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama kada se očekuje učešće oko 300 takmičara uz bogate  sportske i kulturne sadržaje, ali i najavili kako će u budućnosti ovakvih druženja biti više.

 

{gallery}regata{/gallery}

 

ORGANIZACIONI ODBOR
Zvornik, 14.7.2008. godine

 

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062