Po planu rada medžlisa Islamske zajednice Zvornik za 2008. godinu je planirana ekskurzija za učesnike mektebskog takmičenja. Ekskurzija je realizovana 9. i 10. jula sa dva autobusa. Prvi dan su djeca imala priliku boraviti na Vrelu Bosne , Jablanici i Mostaru. U popodnevnim satima smo stigli u internat Karađozbegove medrese gdje nas je njeno osoblje srdačno primilo. Nakon odmora posjetili smo Stari most i mostarsku čaršiju. Na akšamu smo bili u Karađozbegovoj džamiji. Nakon toga smo uživali u noćnoj šetnji Mostarom.

Drugog dana putovanja smo posjetili Počitelj. Tamošnji imam Džemal ef. Gadara nas je upoznao sa historijatom ovog mjesta i njegove džamije. Posjetili smo tvrđavu i uživali u pogledu na Počitelj i dolinu Neretve sa kule. Sljedeće zaustavljanje je bilo u Blagaju. Vrelo Bune, tekija i rijeka Buna su nas osvježili svojom ljepotom. U večernjiim satima smo stigli u Potočare i klanjali akšam-namaz na musalli u memorijalnom centru.

Prelijepo putovanje se završilo u noćnim satima. Zahvaljujemo se prijateljima naše djece koji su omogućili ovo ugodno putovanje. Karađozbegova medresa, Đafo Sejo – Višegrad, Kahrović Sibo – Sarajevo, Mehmedović Avdo –Kamenica, Okić Mirsad- Đulići džemat Kraljevići, džemat Đulići i džemat  Sapna pomogli su ovu ekskurziju.

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062