Veliki dan za muslimane Grbavaca je bila subota 3. avgusta 2008. godine kada je prvi put otvorena džamija. Vjerski život ima dugu tradiciju, a prvi mejtef je sagrađen 1931. Ili 1932. godine. Dugo su vjerski obredi obavljani u mektebskim prostorijama, a mesdžid je sagrađen osamdesetih godina prošlog stoljeća na zemljištu kojeg je uvakufio Ibrahim Berbić po želji oca.

Po povratku na svoja srušena ognjišta grbavčani su započeli obnovu i mesdžida i prvi puta u povijesti sagradili munaru.

U ovim ljetnim avgustovskim danima su priredili i svečano otvaranje. Uoči otvaranja je održan lijep mevludski program kojeg je izveo hor medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Zanimljiv i lepršav vaz o činjenju dobra je održao hfz. Sabahudin ef. Skejić. Nakon jacije namaza je priređen i vatromet, čime pokazana velika radost ovog čina.

Subotnji dan se džematlije ovog džemata otvorili svoja srca i avlije za brojne musafire koji im se pridružiše na mubarek. U okviru zvaničnog programa dobrodošlicu dragim gostima poželio je imam Ibrahim ef. Karabegović. Ispred džemata o historijatu naselja i vjerskog života je govorio Osman ef. Šahbegović, nekadšnji imam u džematu. O obnovi vjerskih objekata i vjerskog života na području Medžlisa je ghovorio Nurija ef. Čikarić, glavni imam.

Vahid ef. Fazlović je uputio prisutne na značaj zahvalnosti Allahu dž.š. na datim blagodatima i uputio niz drugih savjeta. Prenio je selame i  punu podršku obnovi vjerskog života od muftije tuzlanskog Husein ef. Kavazovića. 

Izaslanik reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića na ovom otvaranju je bio vojni muftija Ismail ef. Smailović. Čestitao je čestitim domaćinima Grbavaca u svoje i ime reis efendije. Ismail ef. je u ime Islamske zajednice primio džamiju u vlasništvo i ključeve za čin svečanog otvaranja uručuio hadži hanumi Fatimi Šahbegović koja je dala najveći doprinos u njenom obnavljanju.

Bilo je ovo petnaesto otvaranje džamije na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik nakon rata.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062