Džemat Đulići je jedan od najaktivnijih džemata na području našeg Medžlisa. Dana 31. maja 2002. godine je postavljen kamen temeljac za obnovu u ratu porušene džamije. Vrijedne džematlije su postavili sebi zadatak da se izgradi ljepša i funkcionalnija džamija. Strpljivo i temeljito je tekla akcija obnove. Ovaj džemat osakaćen u toku rata gubitkom velikog broja muškaraca koji bijahoše odvedeni 1. juna 1992. godine na Bijelom potoku. Ni to ih nije omelo da uz obnovu svojih uništenih kuća sagrade ovu ljepoticu. Svečani čin otvaranja džamije je zakazan za subotu 16. avgusta 2008. godine.

Uoči otvaranja održan je mevlud na bini ispred džamije. Ni strauja koja je često nestajala (ko zna čijom krivicom) nije umanjila ugođaj lijepih glasova izvođača mevluda u toploj ljetnoj noći. Po tradiciji hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik priredi program za uživanje. Gost vaiz na mevludu dr. Šefik ef. Kurdić mnogobrojnim savjetima i uputama privukao pažnju nekoliko stotina prisutnih džematlija.

Na dan otvaranja džamije Đulići su bili u svečarskoj atmosferi. Đulićani su otvorili svoja srca i avlije za goste koji prispješe iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Početak programa bio je posvećen sjećanju na šehide ovog džemata. Ismet Muslić ispred porodica šehida je govorio o stradanju muslimana ovog džemata 1992. godine. Nakon toga uz učenje tekbira otkriveno je spomen obilježje nevino ubijenim. Šehidsko obilježje sa spiskom ubijenih iz Đulića su otkrili Ismet Musić i Aldina Seferović.

U programu svečanosti otvaranja džamije imam džemata Zijad ef. Hasanović je poželio dobrodošlicu zvaničnicinma Islamske zajednice i gostima. O historijatu vjerskog života koji seže u 1933. godinu, kada je izgrađen prvi mekteb, obnovi džamije govorio je Omer Selimović ispred Građevinskog odbora.

Glavni imam  Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Nurija ef. Čikarić je uputio savjete o važnosti čuvanja granica. Muftija Tuzlanski Husein ef. Kavazović us vom vazu je govorio o važnosti obnove vjerskog života u podrinjskim džematima.

Izaslanik reisu-l-ulčeme dr. Mustafe ef. Cerića Mirsad ef. Mahmutović je ukazao na čuvanje svoje vjerske tradicije ma gdje bili i živjeli. On je džamiju proglasio vlasništvom Islamske zajednice, a ključ za svečani čin otvaranja uručio hadžihanumi Bekrić Huriji. Hiljade prisutnih je tekbirima propratilo ovaj svečani događaj.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062