U organizaciji bošnjačkih nevladinih organizacija  i udruženja u Zvorniku je u subotu 24. janura 2009. godine održana je javna tribina na temu „Bošnjaci Zvornika u Prudskom sporazumu“.

Velika sala Skupštine opštine Zvornik je bila prepuna zainteresovanih za ovu vrlo aktuelnu temu. Uvodničari na tribini su bili g. dr. Haris Silajdžić, član predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik stranke za BIH, g. Sadik Ahmetović, član Parlamentarne skupšine Bosne i Hercegovine i član predsjeništva SDA. U uvodu su još govorili Edin Delić, član komisije za državnu imovinu i Dževad Mahmutović, predsjednik regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.
Na skupu su bili prisutni i predsjenik demobilisanih boraca armije BiH g. Mehmed Šišić i predsjednik udruženja ratnih vojnih invalida g. Safet Redžić, potpredsjednik Skupštine Republike Srpske Šefket Hafizović, te mnogi drugi gosti.
Na tribini je otvoreono pitanje Prudskog sporazuma, a posebno se govorilo o pitanjima državne imovine, popisa stanovništva i povratku izbjeglica i prognanika. Nakon što su izneseni suprostavljeni stavovi dviju političkih stranaka uslijedila su pitanja povratnika u opštinu Zvornik o otvorenim i drugim pitanjima koja ih tište.
Različit pristup i stavovi vodećih političkih stranaka iz Bošnjačkog naroda su bili evidentni na ovom skupu.

{gallery}tribina24109{/gallery}

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062