U organizaciji Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini i Centra za afirmaciju mladih u Šejkovićima je održana tribina na temu: „Bogatstvo različitosti, zalog za zajedničku evropsku budućnost“.

Tribina je održana 03. februara 2009. godine u srednjoj školi „Petar II Petrović Njegoš. Tribina je bila namjenjena mladim ljudima u ovom mjestu. Mladi uglavnom srednjoškolci su ispunili salu, sa pažnjom pratili izlaganja, te aktivno učestvovali svojim razmišljanjima, pitanjima i raspravama.
Uvodničar na tribini je bio Andrej Tiskijevič, ambasador Poljske u Bosni i Hercegovini, koji je ukazao na iskustvo Poljske na putu ka Evropskoj uniji. Vjerske zajednice su zastupali:  protojerej Niko Tošić sveštenik Srpske peavoslavne crkve iz Tuzle, Mustafa ef.. Muharemović imam iz Zvornika, predstavnik Islamske zajednice, fra Zdravko Andžić iz samostana sv. Petra i Pavla u ime Katoličke crkve, u ime Jevrejske zajednice Dario Atijas, predsjednik Jevrejske opštine Doboj, a u ime Romske zajednice u Bosni i Hercegovini Redžo Seferović. Organizatora su predstavljali Predrag Praštalo generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini i Zekerijah Smajić koji je ujedno bio i moderator ove tribine.
Svi izlagači su sa svog i stanovištva svoje zajednice izložili vrijednost, prednosti i bogatstvo različitosti u bosanskohercegovačkom društvu u procesu evropskih integracija.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062