Gradnja Islamksog centra u Zvorniku je privedena kraju. Radno otvaranje je bilo u nedjelju 22. februara 2009. godine, i to trećom redovnom skupštinom Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Predstavnici iz svih džemata su prisustvovali ovom radosnom činu.

 Skupšinu je započeo učenjem Kur'ana Ahmed ef. Memić. Nakon toga je Predsjednik Medžlisa Mustafa Muharemović otvorio skupštinu i najavio veoma bogat i uspješan izvještaj o radu u 2008. godini. Glavni imam Nurija ef. Čikarić  je uveo u raspravu o vjersko-prosvjetnom radu. O ovoj tački dnevnog reda se najviše govorilo u cilju daljnjeg uspješnog rada na polju mektebske nastave.

Izvještaji o vjersko-prosvetnom, administrativno-pravnom, o ukupnom radu i realizaciji budžeta su jednoglasno usvojeni. Konstatovano je da je prošla godina bila veoma uspješna u svim segmentima rada. Takođe su usvojeni  plan rada za 2009. godinu i plan budžeta Medžlisa.

Na prijedlog nekoliko članova skupštine je usvojena sljedeća rezolucija o aktuelnim napadima na institucije Islamske zajednice.

„Povodom sve žešćih medijskih napada na Islamsku zajednicu i njene institucije: Rijaset, reisu-l-ulemu i imame, Skupština Medžlisa islamske zajednice Zvornik na trećoj redovnoj sjednici održanoj 27. safera 1430. h.g. / 22. februara 2009. godine u Zvorniku, obraća se javnosti saopćenjem u kojem ističe, da sve napade na institucije IZ-e, doživljava kao napade na sve muslimane. Rijaset i reisu-l-ulema su vrhovne institucije IZ-e i kao takve bi se trebale poštovati od strane svih medija. Medijska kampanja protiv gradnje zgrade Rijaseta je uperena protiv Rijaseta kao institucije, a ne pojedinca, a napade na reisu-l-ulemu doživljavamo kao napada na sve nas. Reisu-l-ulema je naš vrhovni poglavar. Medijsko isticanje  posla kojim se bavi neka okrivljena osoba je takođe napad na na sve one koji se bave tim poslom (u ovom slučaju imamskim). Nijedan drugi okrivljeni se ne proziva po svojoj službenoj funkciji, pa smatramo da je to napad na sve imame. Cilj ovog isticanja i ovolike medijske pozornosti i jeste diskreditovanje svih imama.  Skupština MIZ-a Zvornik daje punu podršku svom reisul-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću. Iako trenutno obnavljamo jedanaest džamija, a za njih četiri teku pripreme, svojim skromnim prilogom će mo pomoći izgradnju zgrade Rijaseta, kao našeg sjedišta i reprezenta cjelokupne Islamske zajednice.“

 

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062