Mevludi na području Medžlisa IZ-e Zvornik se održavaju u ovim danima mjeseca rebiu-l-evvela. U nedjelju 22. marta 2009. su održani u Zvorniku i Diviču.

Džamija Begsuja je  poslije podne-namaza bila puna svijeta. Tradicionalni mevlud u rebiu-l-evvelu su izveli polaznici mektebske nastave. Njih četrnaestero je učenjem Kur'ana, tekbira, salavata, mevludskih spjevova, ilahija i kasida priredilo užitak za prisutne. Mladost je pokazala svoju vrijednost i umijeće da predoči živoz Muhammeda a.s. Nakon mevudskog programa vaz je održao imam iz Selimovića Hariz ef. Pašić. Uputio je nekoliko važnih poruka prisutnim, a posebno ukazao na važnost samilosti među muslimanima. Svečanost su uveličali imami iz džemata našeg medžlisa.

 

 

Na obali Zvorničkog jezera u skučenom  prostoru  polaznici mekteba u džematu Divič  obveselili su džematlije milozvučnim učenjem mevluda. Dobro uvježbani hor se lijepo predstavio brojnim džematlijama iz Diviča, ali i drugih džemata. Nakon bogatog programa prisutnim se obratio predsjednik Medžlisa Zvornik Mustafa Muharemović i prisutne pozvao na dostojanstveno ponašanje prilikom predstojećeg uklanjanja crkve iz ovog naselja.

Nakon toga je Islam ef. Mehmedović u isrpnom vazu-nasihatu opomenuo prisutne na kur'anske i sunnetske upute o odnosima među ljudima. Ukazao je na raširenost i štetnost ružnih riječi, ogovaranja, smutnje i potvore. Imami sa područja mašeg medžlisa su svojim prisustvom dali značaj ovom događaju.

Datum: 22.03.2009.

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062