Sala Islamskog centra u Zvoriku u večeri 26. marta 2009. godine je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Povod je promocija knjige „Riječ imama i šejha šehida Mehmed ef. Hafizovića (vazovi, dersovi, hutbe)“. Zanimanje za ovu knjigu je veoma veliko i skoro da je tiraž rasprodan. Publika na promociji dobro je poznavala rahmetli šejha i tim je promotorima bilo teže govoriti o knjizi i Mehmed ef.

Prvi promotor dr. Sead ef. Seljubac je osvijetlio put šejha koji je ostavio dubok trag na brojne muride koji su razasuti diljem svijeta i praktikuju tesavvuf i danas. Naglasio sretnu konbinaciju alima i šejha, živog primjera na putu prema Bogu.

 

Promotor Mustafa ef. Muharemović je govorio o Mehmed ef Hafizoviću, kao imamu koji je svojom specifičnom metodologijom da've okupljao oko sebe mlade ljude i uticao na njihov islamski način života. Naglasio je širinu tema koje je obrađivao u svojim hutbama i vazovima, te brojnosrt povoda i mjesta gdje su ta predavanja održana.

 

Hadži Edib Kravić priređivač ove vanredno vrijedne knjige je izložio kako je knjiga nastala te naveo brojne pozitivne reakcije u javnosti na njeno priređivanje. Naveo je brojne sudionike koji dadođe svoj nesebičan doprinos ovom hairli poslu.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062