Dana 08. aprila 1992. godine je počeo napad na Zvornik, progon njegovog stanovništva, ali i dani otpora. Nakon sedamnaest godina učesnici i organizatori otpora su se sastali da obilježe ovaj datum.

Udruženje demobilisanih boraca opštine Zvornik je organizovalo druženje pod nazivom „Dani otpora“. U džamiji u Kula gradu je proučen tevhid za sve šehide koji dadoše svoje živote braneći svoju domovinu.

Nakon tevhida je uslijedli posjeta mezarima dvojice zaslužnih za junački otpor i odbranu rahmetli Asima Hadžića i Senahida Hadžića - Doktora.

U prostorijama mjesne zajednice Kula Grad je prikazan film o pripremama za agresiju i čudu bosanskog otpora na području Zvornika. Film je na osnovu dokumentarnog materijala pripremio jedan od vođa otpora Edhem Omerović – Tito.

Nakon prikazanog filma prisutnim se obratio Samir Ništović – kapetan Almir. Izrazio je zadovoljstvo što je ponovo sa herojima Kula Grada i opštine Zvornik. Naglasio je da se  ne smiju zaboraviti branioci Zvornika, koji su svojim otporom olakšali drugim opštinama da se organizuju i pripreme za odbranu.

Edhem Omerović – Tito se osvrnuo na prikazani film i zamolio da se ustupanjem materijala iz vremena rata pomogne pravljenju kvalitetnijeg filma o ovom vremenu.

Muhamed Čikarić je u svom obraćanju ukazao na značaj malih ljudi u  organizaciji otpora i odbrane. Čestitao je prisutnima ovaj dan i opomenuo na važnost jedinstva među Bošnjacima. Nakon toga su riječ uzeli i drugi učesnici otpora u agresiji na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine.

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062