Devetnaesta redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik je održana u četvrtak 09. aprila 2009. godine. Na sjednici je razmatrano sedam tačaka dnevnog reda, te doneseni zaključci i odluke po svim pitanjima.

Usvojeni su zapisnici sa osamnaeste redovne sjenice i tematske sjednice održane u Križevićima. Data su konkretna zaduženja za realizaciju zaključaka sa tematske sjenice. Takođe je usvojen plan mektebskog takmičenja na nivou medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Nagrade za ovogodišnje takmičenje će biti na nivou prošlogodišnjih, a zadužena je komisija da do kraja ove kalendarske godine predloži nova rješenja. Usvojen je dnevni red redovnog proljetnog radnog sastanka  predsjednika džematskih odbora i imama koji će biti održan u četvrtak 16. aprila u Diviču.

Usvojen je plan svečanih otvaranja vjerskih objekata za ovu godinu. Višim organima Islamske zajednice je predloženo: svečano otvaranje Islamskog centra u Zvorniku, te džamija u Hasićima i Glumini. Izvršni odbor je imenovao disciplinsku komisiju Medžlisa islamske zajednice Zvornik. Razmatrana su pitanja džemata Glodi i Kula Grad i zaključeno da se održe sastanci članova Izvršnog odbora sa džematskim odborima u ovim džematima. Izvršni odbor je donio odluku o sajamskoj akcijskoj prodaji „Sabranih tekstova“ Hifzije Suljkića koja će trajati do Ramazanskog bajrama. Akcijska cijena ovog kompleta knjiga će biti 50,00 KM.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062