Redovni proljetni radni sastanak svih imama i predsjednika džematskih odbora sa područja Medžlisa islamske zajednice Zvornik održan je u Diviču 16. aprila 2009. godine. Prisustvo većine imama i mutevelija na ovom sastanku govori o odgovornosti aktivista Islamske zajednice u našim džematima.

Najviše vremena je utrošeno u diskusiji u vezi poboljšanja uvjeta u mektebima i poboljšanju mektebske nastave. U diskusiji su predloženi konkretni prijedlozi za kvalitetniji rad u ovom važnom segmetu rada Islamske zajednice. Takođe su prisutni upoznati sa sastavom komisije Medžlisa za mektebe i njenim ovlastima. Na sastanku su prenešene informacije terminima i obavezama u vezi ovogodišnjeg mektebskog takmičenja.  Data su konkretna zaduženja akterima za što bolje organizovanje i provođenje.

Imami i predsjednici džematskih odbora su upoznati sa obavezom prikupljanja potrebne dokumentacije i podataka za fomiranje kartona svih objekza Islamske zajednice na našem području. Razmotrene su nedoumice i prepreke u realizaciji ovog zadatka.

Prisutni su razmatrali i pitanje održavanja vjerskih svečanosti na području Medžlisa, te načinu njihovih priprema i organizacije.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062