Dvadeseta redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik je održana u srijedu 20. maja 2009. godine. Ašere je proučio Nurija ef. Čikarić. Sjednicu otvorio predsjednik Mustafa Muharemović.

Na ovoj sjednici je raspravljano o osam tačaka dnevnog reda i doneseni zaključci ui odluke potrebne za efikasan rad Islamske zajednice na našem području. Na sjednici su usvojeni zapisnici sa prethodne sjednice i zajedničkog sastanka imama i mutevelija.

Razmatran je izvještaj o provedenom mektebskom takmičenju i konstatovano da je ovogodišnje bilo značjno bolje organizirani, te da je bilo više učesnika u svim takmičarskim kategorijama.

Izvršni odbor je razmatrao i organizaciju predstojeće kolektivne dženaze u Gornjoj Kalesiji i dao punu podršku programu obilježavanja godišnjice stradanja muslimna opštine Zvornik i činu dženaze. Zaključeno je da se pošalje dopis svim džematima i imamima u kojem će se pozvati na ovu dženazu.

Izvršni odbor je usvojio zaključak da se za 5. juni planira svečano otvaranje zgrade Medžlisa u Zvorniku, te da se na istu pozovu visoke zvanice iz javnog života. Data je podrška završetku radova na vanjskom uređenju.

Razmatrano je i pitanje tradicionalne ekskurzije učesnika mektebskog takmičenja. Zaključeno je da se putem prikupljanja donacija obezbjede sredstva i organizira ekskurzija u Bihać. Izvršni odbor je dao punu podršku organizaciji manifestacije „Kaimijini dani“ koja će ove godine biti održana od 4. do 7. juna.

Utvrđen je i kalendar obilježavanja značajnih datuma u narednom periodu i data zaduženja za realizaciju. Planirano je otkrivanje šehidskog spomen obilježja u Grbavcima 23. maja, godišnjica stradanja u Jusićima 27. maja, godišnjica stradanja u Drinjači 30. maja i godišnjica stradanja u Bijelom Potoku 31. maja i 1. juna.

Na sjednici su razmatrani i zahtevi džemata i pojedinaca i doneseni zaključci po istim.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062