Sala Medžlisa Islamske zajednice Zvornik (Islamskog centra) je ponovo prepuna na promociji jedne knjige.  U četvrtak 06. avgusta 2009. godine promovisano je  djelo koje obrađuje zavičajnu tematiku. Promocija knjige „Kamenica i Glodi“ – monografija sa rodoslovima glođanskih i kameničkih familija je izazvala veliki interes.

 Monografija „Kamenica i Glodi“ autora Dževada Tosunbegovića sa dodatkom  o rodoslovima glođanskih i kameničkih familija koje je uradio Bekir Omerović u izdanju BZK „Preporod“ Zvornik je zanimljivo štivo za sve čitaoce, a posebno za one koji potiču sa ovog prostora.

Promociju je započeo Bekir Omerović, predsjednik Odbora za izdavanje ove knjige. Govorio je o tome šta su bili motivi i razlozi za prikupljanje građe i podataka.

Amer Redžić, predsjednik BZK „Preporod“ Zvornik u ime izdavača je naglasio  značaj ovog projekta i podršku pisanoj riječi na području Zvornika.

Dr. Alija Suljić, docent na odsjeku za Geografiju Prirodnomatematičkog fakulteta u Tuzli je ukazao na 312 strana ove važne knjige i njenih trinaest poglavlja. Dr. Suljić se osvrnuo na svako pojedinačno poglavlje i ukazao na važnost iznesenih podataka i činjenica.

Dr. Suad Omerbegović sa Filozofskog fakulteta u Tuzli, je naglasio da je porijeklom sa ovog prostora po majčinoj liniji i ukazao da ovo područje koje je spadalo u nahiju Kušlat ima svoj značaj i po tome što su u njemu stotinama godina živjeli dobri Bošnjani i bili čuvari svoje zemlje.

Mustafa Muharemović, prof. historije i geografije je govorio o značaju knige za očuvanje brojnih podataka o životu na ovom prostoru. Posebno je naglasio ulogu vjerske tradicije, uleme i vjerskih objekta na području Kamenice i Glodi.

Autor knige mr. Dževad Tosunbegović je izrazio svoju emotivnu vezu za Zvornik, te područje Kamenice i Glodi.

Nakon toga su Edhem Omerović – Tito i Muhamed Čikarić čestitali na uloženom trudu u pripremi i izdavanju ove knjige.

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062