Predsjednik Medžlisa Isla­mske zajednice Zvornik Mustafa ef. Muharemović jučer se pismom obratio načelniku općine Zvornik Zoranu Stevanoviću tražeći da ovaj poduzme potrebne mjere ka­ko bi se spriječile posljednjih dana učestale provokacije i napadi na Bošnjake vjernike.

Povod za obraćanje ef. Muharemovića bio je napad na povratni­ka Rašida Čikarića iz zvorničkog naselja Bair, koji se dogodio u prošli četvrtak, odnosno uoči početka ramazana.

- Čikarić se vraćao s prve teravije i u Bairu ga je napala nepozna­ta osoba. Najprije su mu upućivane psovke i uvrede, a potom je do­bio i udarac od te osobe. Naravno da je to uznemirilo i ostale vjerni­ke, jer su napadi na njih tokom pr­oteklih ramazana, posebno u vrije­me večernjeg odlaska ili povratka iz džamije, bili vrlo česti - navodi ef. Muharemović.

Kako saznajemo, u džamiju u zvorničkom selu Šepak jučer uju­tro je, pijan, pokušao ući Srbin iz susjednog sela Lokanj, pod izgo­vorom da se „želi moliti Bogu". Lokalna policija, prema tvrdnja­ma mještana, odmah je reagirala te pijanca udaljila iz Šepka i pri­vela u Policijsku stanicu u Kozluku.

(Dnevni avaz)

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062