Dvdeset treća redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održana je u četvrtak 15. novemra 2009. godine. Na sjednici je razmatrano deset tačaka dnevnog reda.

Po svim pitanjima su doneseni zaključci u cilju boljeg rada i funkcionisanja vjerskog života. Izvršni odbor je usvojio izvještaje o vjersko-prosvetnim aktivnostima u toku mjeseca ramazana, te provedenoj akciji prikupljanja zekata i sadekatul-fitra. Donesen je zaključak da se u radni odnos u džematu Divič na neodređeno vrijeme primi Mehmed ef. Tuhčić.

alt

U narednom periodu su planirane javne tribine u sali Medžlisa u Zvorniku (Islamskom centru). Zaključeno je da se objavi javni konkurs za stipendije na Fakultetu islamskih nauka u 2009/10 akademskoj godini. Zabranjuje se postavljanja telekomunikacijskih antena na vjerske objekte, a tamo gdje su postavljene traži se njihovo uklanjanje u najkraćem mogućem roku.

alt

Izvršni odbor je razmatrao niz zahtjeva i donio sljedeće zaključke: Imenovati rekonstruisani Građevinski odbor za izgradnju mesdžida u džematu Snagovo, naselje Cerik. Odbija se zahtjev Habul Hidajete za oslobađanje takse za izgradnju okolice na mezaru Hasije Purković. Prihvata se zahtjev iz džemata Međeđa za uvakufljavanjem parcele za pristupni put prema šehidskom mezarju, isti proslijediti u proceduru prema Vakufskoj direkciji. Centralna ikrar dova će biti održana u džamiji u Kraljevićima. Neopravdano izostajanje imama sa redovnih sastanaka će u buduće biti sankcionisano. Krajem novembra organizirati sergiju za izgradnju džamije u Novom selu.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062