Gost redovne tribine u Islamskom centru u Zvorniku u subotu 6. marta 2010. godine bio je hafiz Sulejman Bugari. Povod je promocija njegove nove knjige „Dersovi i druženja“. Pored hafiza Bugarija skupu se obratio i direktor izdavačke kuće Connektum.

U prepunoj Sali centra goste je poselamio predsjednik Preporoda Amer Redžić, a Mustafa Muharemović je najavio obraćanje Ajeta Arifija, direktora izdavačke kuće Connektum kratko predstavio knjige hafiza Bugarija i najavio uskoro štampanje 20. izdanja knjige „Vratimo se Gospodaru“. Takođe je naglasio važnost knjige istakavši da je knjiga najbolji oblik kolektivnog pamćenja.

alt

Hafiz Sulejman Bugari je u nadahnutom govoru uputio niz važnih poruka. Naveo je slušatelje da uzroke dešavanja istražuju u Allahovoj knjizi i sunnetu Allahova poslanika. Naglasio je važnost potrebe za sticanjem znanja, ali i ispravne upotrebe života i novih saznanja. Jedna od njegovih poruka  odnosila se na to da slaba veza sa Gospodarom dovodi do slabih veza sa ljudima. U opisu muslimana naveo je da musliman treba imati svoj vlastiti stav, te širok pristup prema ljudima i svijetu. U prepoznavanju smisla života potrebno je stalno preispitivanje i uspostavljanje balansa između duše i tijela.

alt

Nakon uvodnog govora uslijedilo je i nekoliko pitanja, te potpisivanje njegovih knjiga za zainteresirane.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062