Pripreme za tradicionalnu manifestaciju „Kaimijini dani“ koja se po osmi put održava u Zvorniku i okolini već su uveliko počele. U četvrtak 18. marta 2010. godine zasjedao je Izvršni odbor manifestacije.


U prethodnom periodu već su objavljeni oglasi za nagradu Hasan Kaimija. Učenici srednjih škola će pisati na temu: „Najbolji ti je prijaelj onaj koji te nečemu nauči“, a učenici osnovnih škola na temu: „Nije dovoljno ljubav samo posaditi – treba je zalijevati“. Najbolja tri rada u ovim kategorijama bit će nagrađeni 11. juna u tvrđavi na Kula Gradu.

alt

Organizacioni odbor je raspisao oglas za najbolju objavljenu knjigu u 2009. godini koja bude prijavljena na oglas i dostavljena organizatorima.

Danas je Izvršni odbor razmatrao radni plan i program manifestacije za 2010. godinu. Manifestacija će trajati od 10 do 13. juna i imat će bogat i sadržajan program. Izvršni odbor je donio potrebne zaključke i zaduženja u realizaciji ovogodišnje manifestacije.

alt

Članovi Izvršnog odbora manifestacije "Kaimijini dani" su: Mustafa Muharemović, predsjednik (predsjednik IO Medžlisa Zvornik), Nurija ef. Čikarić, (glavni imam Medžlisa IZ-e Zvornik), Mustafa Hadžić, (sekretar medžlisa IZ-e Zvornik), Amer Redžić, (predsjednik BZK Preporod Zvornik), Samir Palić, (odbornik u SO-e Zvornik), Munir Kahrimanović (predsjednik BZK Preporod Sapna), Hasan Omerović (direktor radio Glas Drine), Edib Krabvić (zamjenik direktora RTV Tuzlanskog kantona), Pargan Mehmed (direktor BMG Tuzla), Ševko Sulejmanović (profesor u Behrambegovoj medresi Tuzla).

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062