Vanredno značajno djelo autora Mevlana Muhammed Jusuf Kandehlevija „Cvjetovi iz Muhammedove (s.a.v.s.) bašče“, izbor hadisa iz najvjerodostojnijih zbirki promovisano je u srijedu 14. aprila 2010. u sali Islamskog centra u Zvorniku.

Knjigu je promovisao prevodilac prof. dr. Džemaludin Latić predavač na katedri tefsira Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Gosta promotora je predstavio Mustafa Muharemović, govoreći o njegovom životnom putu, djelima koja je objavio i nagradama koje je primio.

alt

Profesor Latić je na početku naglasio da mu je do sada najdraža nagrada koju je primio upravo  u Zvorniku „Hasan Kaimija“, te namjeri da piše o Hasanu Kaimiji.

alt

U svom obraćanju po temi profesor Latić je ukazao na važnost sunneta, kao stila življenja muslimana i potrebi privrženosti sunnetu. U nastavku je naveo nekoliko predaja iz predstavljene zbirke hadisa. Naveo je da su razlozi za brojne napade na Allahova poslanika, pokušaji da se sruši njegov autoritet. O tome govori i podatak o formiranju istraživačkih instituta koji se bave razlozima prelaska mladih ljudi na Islam u Evropi. Sunnet kao drugi izvor Islama pomaže muslimanima da urede svoj svakodnevni život, jer je Muhammed a.s. davao odgovore na sve životne izazove i prilike.

Na kraju je dao kratku biografiju o Mevlana Kandehleviju, hafizu Kur'ana i hadisa, koji potiče iz Indije gdje danas živi oko 200 miliona muslimana.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062