Prvog dana ovogodišnje manifestacije „Dani Hasana Kaimije“ prošli su u znaku izložbi i promocije zbirke pjesama.


U zgradi Medžlisa IZ-e Zvornik Udruženje žena „Napredak“ iz Zvornika izložile dio truda svojih vrijednih ruku. Ovo vrijedno udruženje ponudilo je korisne i ukrasne predmete iz tradicije Zvornika.

U zgradi Muzejske zbirke – popularne kasine mladi slikar Hariz Grahić predstavio je devetnaest svojih slika. Dio njih imaju zavičajne motive Drine, Zvornika i okoline. Mustafa Muharemović u ime organizatora predstavio je umjetnika i naglasio da je nakon 30 zajedničkih izložbi svoju prvu samostalnu imao u rodnom gradu. Hariz Grahić u svom govoru je izrazio zadovoljstvo što je slike predstavio na ovoj manifestaciji. Izložbu je otvorio predsjednik BZK Preporod Amer Redžić kazavši da se umjetnici porijeklom iz Zvornika polahko vraćaju svojim korjenima.

alt

U Sapni je promovirana zbirka pjesama „Kako je tamo“ Zije Pandura. Promotori Munir Kahrimanović, Hazim Karić, Mehmed Pargan i autor Zijo Pandur su uputili prisutne na poeziju filozofije života.

alt

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062