Promocija knjge „Zvorničke priče“ upriličena je u okviru manifestacije „Dani Hasana Kaimije“ u subotu 12. juna. Promotori Mehmed Pargan i autor Hasan Hadžić prestavili su zvorničanima ovo važno štivo za očuvanje naše tradicije.


Prvi o knjizi je govorio Mehmed Pargan. Govoreći o Hasanu Hadžiću kao novinaru, od kojeg su mlađe genaracije sticale novinarska znanja. Istakao je da se nakon više od dvadeset godina autor ponovo potpisao ispod svojih tekstova. Izrazio je zadovoljstvo što se umjetnici iz Zvornika polahko vraćaju svome gradu.

alt

Autor „Zvorničkih priča“ zahvalio se organizatoru ove manifestacije na trudu da se njeguju kulturne vrijednosti i  prisjetio se vremena osamdesetih godina i određenog novinarskog bunta prema društvenoj stvarnosti. Najavio je najavio prošireno izdanje ove knjige. Takođe se dotakao iskustva „Zvorničke tribine“ i potrebe da se tekstovi iz nje prikupe i štampaju. I pored jako toplog vremena prisutni su uživali u druženju tokom promocije. U promociju se uključio i Sead Hambiralović prisjećanjem na vremena kada su nastali ovi tekstovi.

alt

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062