Drugi vikend za redom u Zvorniku su boravili promicatelji kulture iz cijele Bosne i Hercegovine. Od 18. do 20 juna rukovodstvo BZK „Preporod“ i predsjednici općinskih društava imali su svoj redovni zbor.


Na zboru su prisustvovali predsjednik BZK Preporoda prof. dr. Senadin Lavić, predsjednik Savjeta prof. dr. Enes Pelidija, predsjednik Matičnog odbora književnik Hadžem Hajdarević. Uz trodnevno druženje učesnici zbora su pratili i brojne kulturne događaje. U petak je upriličeno druženje sa osnovcima Podrinja Mirsada Bećirbašića. Priređena je izložba fotografija pod nazivom „Zvornik nekad“.

alt

U subotu od 10:00 sati je bio radni dio skupa. Zboru su se obratili Predsjednik Senadin Lavić, a u ime domaćina predsjednik Preporoda Zvornik Amer Redžić. Kratku besjedu o historiji Zvornika imao je Mustafa Muharemović. Učesnicima je govorio i Enes Pelidija. Nakon toga učešće u radu su uzeli svi predtavnici općinskih društava.

alt

Ućesnici 16. zbora predsjednika općinskih društava su posjetili memorijalni centar u Potočarima. U večernjim satima je otvorena izložbo slika pod nazivom „Snoviđenje“ na kojij su prikazana djela nauspješnijih slikara u Bošnjaka. Večer je okončana pozorišnom predstavom „Umri muški“ u izvedbi Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Nedjelji dan je proveden u posjeti Kula Gradu i Diviču.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062