U povodu svečanog otvorenja džamije u  Kozluku u petak 23. jula 2010. godine upriličeno je veče Kur'ana. Ukusno urađena nova džamija na temeljima u ratu porušene primila je nekoliko stotina džematlija ovog džemata i brojnih gostiju.

 

Desetoro učača Kur'ana i hor medžlisa Islamske zajednice Zvornik priredili su duhovni ugođaj za prisutne. Prva grupa učača  Kur'ana su bili polaznici mektebske nastave Meliha Hadžić iz Kozluka, Sejad Mahmutović iz Selimovića i Fatima Camić iz Janje.

 

Potom su nastupili imami: Safet ef. Omerović sa područja Medžlisa IZ-e Vlasenica, vjeroučitelj Amir  Purković, Zijad ef. Hasanović imam iz Đulića, Meho ef. Hasanović imam iz Goduša, Ahmed ef. Memić iz Kovačevića, te Nisfet ef. Omerdić imam iz Vitkovića MIZ Goražde. Posljednji učač u ovom dijelu programa bio je hfz. Bajro ef. Delić imam sa područja MIZ-a Živinice.

alt

 

Nakon toga je prof. dr. Šefik ef. Kurdić održao nadahnut i zanimljiv vaz. Ibrahim ef. Jakupović je na kraju proučio ašere, a Nurija ef. Čikarić dovu.

 

Nakon klanjanja jacije namaza upriličen je vatromet, kao izraz radosti za okončanje radova na ovoj džamiji i njenom svečanom otvaranju.

alt

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062