Završetak uspješne mektebske godine u džematu Selimovići-Mahmutovići i šljemenska dova na mesdžidu i turbetu u Mahmutovićima bili su povod okupljanja muslimana u nedjelju 1. avgusta 2010. godine.


Završni radovi su u toku na kompleksu izgradnje mesdžida i turbeta pored starog šehidskog nišana uz pomoć galavnog vakifa Jusuf. Ef. Latifovića. Jusuf ef. porijeklom iz ovog džemata ostavlja za sobom hajr. Program svečanosti su izvelo trideset i troje polaznika mektebske nastave koji pred mualimom Hariz ef. Pašićem naučiše osnove islama. Učenjem Kur'ana, citiranjem hadisa i ilahijama pokazaše dio stečenog znanja u ovom veoma uspješnom mektebu.

alt

U toku skupa u ime Medžlisa islamske zajednice Zvornik prisutnim se obratio Mustafa ef. Muharemović.  U govoru je ukazao kako je na ovom mjestu lijepo ukonponovana naša tradicija, sadašnjost i budućnost.

alt

Na kraju programa Zejnil ef. Latifović se je govorio o važnosti gradnje džamija i mesdžida. Polaznici mekteba su urućili hedije Jusuf. Ef. i Hariz ef. za njihov doprinos razvoju ovg džemata kroz djela koja imaju trajnu vrijednost: vakuf i širenje znanja.

Dovu je proučio Nurija ef. Čikarić, glavni imam Medžlisa.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062