Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida. Ovaj dan je obilježen u svim džematima Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.U 9:00 sati upriličena je posjeta šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji. Pručen je ja-sin i fatiha za naše šehide. Skupu su prisustvovali predsjednik Medžlisa Muatafa ef. Muharemović, savjetnik predsjedavajućeg predsjedništva Hariza Silajdžića Sejfudin Hodžić, predsjednik BZK Preporod Zvornik Amer Redžić, podpredsjednik Udruženja nestalih i zarobljenih opštine Zvornik Mevludin Lupić, predsjednik SDA Zvornik Nedim Čivić, te predstavnici nogometnih ekipa koje sudjeluju na bajramskom turniru u Zvorniku. Mevludin Lupić je prisutne upoznao sa gradnjom memorijalnog centra i traženju nestalih.

alt

Poslije džume-namza u džamiji Begsuja je proučen tevhid za šehida. Iako je kišan dan džematlije su posjetile mezarje Kazambašća, mjesto masovnih grobnica. Na mezarju je proučen ja-sin i poklonjen za duše šehida.

alt

alt

Po protokolu uslijedilo posjeta šehidskim porodicama. Imami su za tu priliku uručili i skromne hedije. 

alt

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062