U brizi za obnovu svih porušenih objekata Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog u petak 17. septembra 2010. godine, muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović posjetio je ruševine džamije u Kušlatu.

U pratnji zamjenika muftije Bekir ef. Šabića, predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Mustafe Muharemovića, imama u Drinjači Muhamed ef. Mehmedovića, sekretara Medžlisa Mustafe f. Hadžića, te Ibrahima Hadžića, Selvera Numanovića i vodića iz Pahljevića, šumskim stazama se dospjelo do džamije. Nakon obilaska ruševina i uvida u stanje, razgovaralo se o aktivnostima u cilju obnove jedne od najstarijih džamija u Bosni i Hercegovini.

alt

Dogovoreno je da se pribavi potrebna dokumentacija za obnove džamije, pripremimi putni pristup, a potom odabere izvođač radova. Kao predstavnik zainteresiranih vakifa za obnovu džamije Ibrahim Hadžić je kazao da  su Alija Efendić, dr. Džemil Hujdurović i dr. Senada Hujdurović spremni pomoći izgradnju ovog objekta. Svakao da će najteži dio u obnovi džamije u Kušlatu biti prevoz građevinskog materijala.

alt


U povratku Muftija je posjetio gradilište džamije u Diviču i uvjerio se  su građevinski radovi u završnoj fazi, ted a će ova ljepotica uskoro biti na raspolaganju muslimanima.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062