Centralna ikrar dova za hadžije sa područja Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održana je u mjesnoj džamiji u Međeđi.  Skup je održan uz prisustvo imama, budućih hadžija i džematlija sa podruja našeg Medžlisa.


Imami Medžlisa su priredili prigodan program uz pažljivo praćenje prisutnih. Po završetku programa prisutnim se obratio Islam ef. Mehmedović koji će biti putnik, na ovom za muslimane najdražem putovanju. Islam ef. je poručio da je za ovaj put najvažnija želja i nijet. Ašere je proučio Ahmed ef. Purković, a ikrar dovu glavni imam Medžlisa Nurija ef. Čikarić. 

alt

Ove godine na hadž putuje devetnaest  hadžije i to dvanaest avionom, a sedam autobusom. Na hadž putuju: Ahmetović Ramo iz Jošanice, Ahmetović Tima iz Goduša, Dautović Fata i Nijaz iz Međeđe, Durgutović Fata iz Međeđe,Đulbegović Mustafa iz Kula Grada, Garibović Selim iz Selimovića, Hodžić Huseijn i Ajna iz Kovačevića, Kupinić Alija iz Kozluka, Lupić Muhamed iz Đulića, Mehmedović Islam ef. iz Vitinice, Muratović Hata iz Međeđe, Omerović Abdulah iz Goduša, Salkić Krajina iz Gornje Kamenice, Selimović Razim i Nesiba iz Novog Sela, Subašić Šaban iz Donjih Križevića i Uzunović Ibrahim iz Kozluka. Svim našim hadžijama želimo uspješno obavljen i od Allaha primljen ovaj ibadet.

alt

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062