Trideseta redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Isslamske zajednice Zvornik održana je u srijedu 10. novembra 2010. godine.  Na sjednici je raspravljano jedanaest tačaka dnevnog reda, te su doneseni zaključci pos vim pitanjima.

Nakon usvajanja zapisnika sa dvadeset devete sjednice, raspravljalo se o provođenju izbora u islamskoj zajednice. Po ovoj tački učešće je uzeo i predsjednik Izborne komisije Hasim Rizvić. Doneseni su zaključci po pitanju biračkih odbora i dinamika provođenja izbora.

alt

Izvršni odbor je usvojio izvještaj o ramazanskim aktivnostima I obavio analizu prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra. Donesen je zaključak o stipendiranju studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Stipendisti u 2010/11. godini će biti: Čikarić Mirsad, student druge godine, Hasanović Mersed i Nočić Sadmir studenti prve godine.

Takođe je izabran prevoznik  kurbanskih kožica za predstojeći Kurban Bajram. Usvojen je i jedinstveni obrazac za završne račune džematskih odbora za tekuću kalendarsku godinu. Po pitanju opremanja mektebskih učionica zaključeno je da se prioritet da za obezbjeđivanje potrebne opreme za zagrijavanje prostora.

alt

Na sjednici su rješavani  prispjeli zahtjevi te je zaključeno da se pomogne organizacija memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci “Kapetan Hajro 2010”. Medžlis će uputiti jednokratnu pomoć  Udruženju porodica zarobljenih i nestalih lica općine Zvornik.

Održavanje bajramske akademije je planirano u petak 19. novembra sa početkom u 17 sati u Omladinskom domu u Zvorniku.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062