Po plana ureda Muftiluka tuzlanskog u subotu 20. novembra 2010. godine obavljena je posjeta mektebskoj nastavi na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Komisija je posjetila mektebe u Đulićima, Glumini, Gornjim Križevićima, Đulićima i Selimovićima – Mahmutovićima.


Komisija je predvodio muftijom tuzlanski Husein ef. Kavazaović, a članovi su bili njegov pomoćnik za mektebe Bekir ef. Šabić, Enver ef. Alić – glavni imam MIZ-a Kalesija, Salih ef. Jusić – glavni imam MIZ-a Gornja Tuzla i Sead ef. Mrahorović – glavni imam MIZ-a Banovići. U vrijeme nastave u ovim džematima članovi komisije u pratnji članova Izvršnog odbora  pratili su izveđenje mektebske nastave, te provjerili  uvjete u kojima se ona odvija. Nakon obilaska članovi komisije u prisustvu rukovodstva Medžlisa su izvijestili o viđenom na terenu.

alt

Nakon podne namaza održan je zajednički sastanak Muftije, Glavnog imama i Bekir ef.  sa imamima i vjeroučiteljima. Tokom skupa je obavljena analiza današnje posjete, te se razgovaralo o ukupnom stanju u mektebskoj nastavi,  saradnji sa vjeroučiteljima i drugim pitanjima iz oblasti islamskog obrazovanja. U razgovoru  se došlo do dosta korisnih ideja i sugestija u daljnjem unapređenju ovog važnog posla naših imama i muallima.

alt

Muftija je usvom izlaganju izrazio pohvalno o napretku u nastavi vjeronauke i ukupnim poboljšanjima na uslovima u metebima. Medžlis Islamske zajednice Zvornik i njegovi zaposleni su i ovog puta pokazali kvalite u svom radu, te dobili pohvale od muftije Husein ef. Kavazovića.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062