Danas je na Kula Gradu obiljžen 8.april, datum od važnosti za odbrambeno oslobodilački rat 1992-1995 „Dan otpora" uz prisustvo velikog broja građana, ratnih komandanata, predstvanika boračkih organizacija i ministarstava u BiH. Manifestacija je protekla u lijepoj atmosferi uz planriani vjersko – kulturni program.
 Prisutni su mogli poslušati prisjećanje ratnog puta zvorničkih boraca od početka agresija na ove prostore pa sve do Dejtona kroz izlaganja ratnih komandanata zvorničkih brigada, zlatnih ljiljana Edhema Omerovića „Tite" i Muhameda Čikarića. Prije početka posjećeni su mezari rahmetli boraca ukopanih na  mezarju Kula Grada, organizatora i vođa otpora rahmetli Senahida, Asima i Beriza Hadžića, Beriza Gutića i drugih ššehida, programje nastavljen učenjem tevhida u svim džžamijama na području Medžlisa islamske zajednice Zvornik, a centralni je bio na Kula Gradu poslije čega je klanjana i Džžuma-namaz. U kulturnom programu prisutni su mogli poslušati izvođenje Ilahija hora „Bilal" iz Janje,a historijski čas o Zvorniku je održžao profesor historije Elmedin Bošnjak,  kao i najbolji literarni rad nagrađen na konkursu BZK „Preporod" Zvornik povodom Dana nezavisnosti učenika Mersudina Hasanovića. 
alt
U najsvečanijem dijelu programa dodijeljene su Plakete za doprinos u odbrani Zvornika i BiH,  porodicama palih boraca. Plakete su dodijeljene porodicama palih boraca Senad (Idriz) Redžić iz    Kamenice, Nihad (Osmo) Memić iz Glodi, Enver (Jusuf) Ibrahimović  iz Snagova, Bego (Edhem) Hasanović iz  Križevića,  Sead (Halčo) Pandur iz Glumine, Beriz (Mujo) Gutić iz Kula Grada, Mevludin (Mehmed) Osmanović iz Kaludrana, Zaim (Bajro) Bureković  iz Kalesije, Huseijn (Ibrahim) Alić   iz Kamenice, Amir (Hamid) Nasupović iz Kula Grada, Vejsil (Ibrahim) Hamzić iz Đulića, Izet (Kasim) Selimović iz ŽŽivinica. Emocije su proradile prilikom dodijele ovih Plaketa kojima se iskazuje poštovanje koje zaslužis ovi ljudi davajući ono najvrjednije što su imali za našu danasšnju slobodu. 
alt
Porede Plaketa dodijeljene su i zahvalnice svima onima koji su pomogli obilježavanje ovog datuma. Dobitnik zahvalnice je i š portal www.istocnabosna.ba koji je nesebično pomagao u medijskoj promociji ovog događaja. Predsjednik Udruženja demobilisanih boraca ARBiH Zvornik Rahman Nukić izrazio je zadovljstvo današnjim skupom i naglasio važnost obilježavanja ovakvih datuma kako ne bi smo zaboravili zlo koje nas je snašlo jer ukoliko zaboravimo to isto zlo će nas ponovo snaći. Kroz program skrenuta je pažnja na težžak polažžaj demobilisanih boraca povratnika na ove prostore. (istocna Bosna.ba)
alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062