Već po tradiciji u Zvorniku je i ove godine obilježen 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Obilježavanje se desilo u sali Medžlisa islanske zajednice Zvornik.  Sala je bila premala da primi sve zainteresirane za ovu manifestaciju u organizaciji BZK Preporod Zvornik.


Skup je otvoren intoniranjem himne Bosne i Hercegovine. Predsjednik Preporoda Amer Redžić je pozdravio prisutne i čestitao ovaj praznik. Izvedena je i pjesma “Jedna si jedina Bosna i Hercegovina” od strane hora koji je bio okićen šalovima sa amblemima naše države. Potom su pročitani najbolji radovi prispjeli na nagradni natječaj na temu “Draga moja Bosno i Hercegovino”.  Prvonagrađeni u kategoriji osnovnih je rad Mersida Tulića, a  najbolji rad u kategoriji srednjih škola je napisao Semir Muhamedbegović.

alt

Potom su gosti ovog skupa prisutnim uputili čestitke i besjede u povodu dvadesetogodišnjice referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine. Muhamed Čikarić je govorio o ulozi boraca za odbranu nezavisnosti. Čestitku je uputio i Gradimir Gojer koji je ovaj dan proveo u Zvorniku. U njegovom društvu je bio I Sejfo Hodžić koji se takođe obratio skupu. Prisutnima su se obratili i čestitke uputili predsjednici  SDP-a  Mensur Galjić i SDA Nedim Čivić.

alt

Na kraju je kratak osvrt na ovaj datum u sklopu historijskih procesa u prošlosti i sadašnjosti imao Mustafa Muharemović.  Po završetku zvaničnog skupa obilježavanje je nastavljeno uz kahvu i druženje.

alt

alt

Zvornik, 1. mart 2012.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062