Stazama opkoljenog stanovništva koje iz Klise krenu 1. juna 1992. godine, u nadi na slobodu, danas su išli preživjeli iz te kolone, njihovi potomci, prijatelji i poštovaoci. Stazom do Bijelog potoka gdje nevine dječake, mladiće, i starce odvojiše od  najmilijih, te odvedoše do stratišta.


Dio je ovo obilježavanja godišnjice stradanja stanovnika ovog područja. Kolona od preko pet stotina učesnika slila se na mjesto razdvajanja porodica u Bijeli potok. Autobusima i osobnim automobilima se uputiše do Tehničkog školskog centra u Karakaju, gdje je bilo mučilište, a za mnoge i stratište. Članovi porodica su položili cvijeće i proučili fatihu. Mustafa ef. Muharemović je podsjetio da je ovo mjesto sveto, jer je natopljeno nevinom krvlju.

alt

Potom se  kolona  kolona uputila na mjesto gdje je bila masovna grobnica za učesnike kolone. Na Crnom Vrhu je ponovo položeno cvijeće i pručena fatiha. Murat Hurtić je govorio iskopavanju ove grobnice koja je po svemu najveća u Bosni i Hercegovini.

alt

Potom je muftija tuzlanski mr. Husein ef. Kavazović pozvao porodice da njeguju sjećanje na ubijene, da se bore za pravednu kaznu počiniocima, ali da ne razvijaju mržnju. Potom se konvoj uputio u Đuliće. U tamošnjoj džamiji je proučen tevhid, a potom I džuma. Hatib je bio Bekir ef. Šabić, pomoćnik muftije tuzlanskog. Podršku ovom obilježavanju dali su i gosti iz Beograda predvođeni Natašom Kandić.

alt

alt

Datum, 1. juni 2012. 


Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062