Drugu godinu zaredom šehidska dova u Mahmutovićima se dešava u okviru Dana Hasana Kaimije. Program je sadržavao učenje hatme šehidima, promociju knjige i prigodan program Hora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.


Imami Medliisa Islamske zajednice Zvornik su proučili hatmu bosanskim šehidima. Potom je promovisana knjiga Mehmeda Pargana “Stari i umjetnički zanati u Bosni i Hercegovini. Promotori su bili izdavač rasim Hamidović i autor Mehmed Pargan. Govorili su o vezanosti za ovaj prostor na kojem se od davnina njeguje i cijeni majstorluk. Knjiga obiluje fotografijama i informacijama o njegovanju umjetničkih zanata na našem prostoru.

alt

Hor Medžlisa islamske zajednice izveo je prigodan program. Izvedba je bila prilagođena prostoru šehitluka, gdje se spaja tradicija i modern vrijeme. Na kraju je Ševko ef. Sulejmanović održao vazu-nasihat. Ukazao je na važnost čuvanja naših adeta, obaveze da se sjećamo šehida koji su nas zadužili slobodom i šefaatom.

alt

Program je završen učenjem Kur’ana, tekbira i hatmenskom dovom za šehide. Tradicija podsjećanja na šehide u ovom mjestu ima dugo trajanje.

 alt

Mahmutovići, 9. juni 2012.Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062