Promocija knjige Fehullaha Gulena „Beskrajna svjetlost Muhammed a.s.“ održana je danas u Zvorniku.


U povodu mjeseca kada se obilježava rođenje Muhammeda a.s., u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, Izdavačkog centra Rijaseta IZ-e u BiH „El-Kalem“ i Izdavačke kuće „Hikmet“ Sarajevo upriličen je program u Sali medžlisa u Zvorniku.

Program je moderirao Osman Šahbegović, a učenjem Kura'ana otvorio Ahmed ef. Memić. Potom je prikazan kratak pregled dosadašnjih promocija širom Bosne i Hercegovine. U kratkom dokumentarnom filmu prisutni su imali priliku upoznati životni put i ličnost Fethullaha Gulena.

alt

O knjizi beskrajna Svjetlost Muhammed a.s. su govorili Mustafa Muharemović, mr. Dževad Pleh i mr. Mustafa Prljača. Mustafa Muharemović se osvrnuo na milostivost Allahova Poslanika koja je prezentirana u ovoj knjizi.

alt

Mr. Dževad Pleh je ukazao na nekoliko važnih poruka knjige između ostalog i na važnost znanja, odgoja i akcije za ovu generaciju muslimana. Mr. Mustafa Prljača, kao predstavnik izdavača je kazao da je ovo trenutno najprodavanija knjiga u Bosni i Hercegovini. Takođe je pozvao na aktivno učešće u davanju svojoj vjeri, narodu i domovini.

Program su ukrasili i osvježili članovi hora Medžlisa IZ-e Zvornik sa svojim ugodnim izvedbama ilahija i kasida u prepunoj Sali Medžlisa.

alt

Zvronik, 30. januar 2013.


Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062