U ponedjeljak, 27. maja 2013. godine navršilo se 21 godina od ubistva 50 jusićana. Tim povodom u Jusićima je od 11,45 do podne- namaza upriličen prigodan vjerski program pred oko 400 učesnika ovog dohađaja.

 Počelo se učenjem Kur'ana i kaside o šehidima. Nakon toga proučen je Ja-sin i tevhid za šehide. Cijeli program svojim prelijepim izvedbama ilahija i kasida na visokom nivou održavao je i Hor MIZ Zvornik. Na kraju programa dirljivim riječima se obratio Esmir ef. Hasanović, imam u džematu Sepetari, koji je najprije prisutnima veoma slikovito prikazao stanje u kakvom su se nalazili Jusići prije 21 godinu,koje je i sam preživio, a zatim ukazao na naše manjkavosti koje su uzrok današnjeg našeg stanja. "Moramo početi popravljati naše stanje popravljanjem nas samih, vraćanjem vjere u naše kuće, zajednicu i državu...", zaključio je na kraju ef. Hasanović. Svi su jednistveni u tome da je ovogodišnje obilježavanje godišnjice ubistva naše braće i sestara iz Jusića najbolje organizirano do sada. 
alt

Naravno, na tome treba zahvaliti i kolegama gl. imamu prof. Nuriji ef. Čikariću, Islam ef. Mehmedoviću, Zijad ef. Hasanoviću, Ahmed ef. Memiću, Izudin ef. Memiću, Senajid ef. Aliću, Demir ef. Grahiću i Emir ef. Grahiću, koji su pored svojih obaveza našli vremena da budu danas s nama. Omladina iz Jusića je još jednom pokazala da su spremni organizirati ovako velike skupove i da su oni garant da Jusići mogu i moraju imati bolju budućnost. Veliki broj džematlija iz drugih džemata se danas našao u Jusićima, na čemu smo im posebno zahvalni. Nadamo se da su zadovoljni našim dočekom i izvedenim programom. Neka Allah dž. sve one koji su prisustvovali ovome skupu obilno nagradi, porodicama šehida podari sabura, a našim šehidima dadne najbolja mjesta u Džennetu. Amin!

alt

                                                                                 Hariz ef. Pašić


Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062