U četvrtak 01. 08. 2013. godine (25. noć ramazana) na platou ispred mesdžida na Krscu upriličen je prigodan program koji je počeo klanjanjem jacije i teravih- namaza, kojoj je prisustvovao veliki broj džematlija iz našeg ali i susjednih džemata.

 Poslije toga polaznici mektebske nastave iz našeg džemata izveli su kratak mevludski program. Nakon mevluda prigodnim predavanjem se obratio prof. hadži Mustafa ef. Muharemović, predsjednik MIZ Zvornik. On je prisutne pozvao da emanet koji nam je povjeren kao Bošnjacima moramo ispuniti krajnje odgovorno. Također je napomenuo da moramo imati jasnu orjentaciju ko smo, gdje i kada živimo, te u narednim danima odgovorno izvršiti ono što nam je dug prema našoj vjeri i domovini.

alt

 Nakon predavanja pristupilo se klanjanju nafile namaza, a poslije toga uslijedilo je druženje uz bostan i kahvu te uživanje u zvjezdanoj noći i  lagahnom povjetarcu. Na ovaj skup došao je i naš dragi džematlija, veliki vakif i prijatelj prof. hadži Jusuf ef. Latifović. Sa njim su bili prisutni i njegovi prijatelji: prof. Muharem Odobašić, penzionisani sudija iz Prnjavora, te gosp. Mirsad Kvakić. Molimo Uzvišenog Allaha da im njihov trud upiše u veliko dobro djelo, a svima koji su bili prisutni na ovome skupu ukabuli ibadete koje čine u ovom mubarek mjesecu.

alt

alt

                                Hariz ef. Pašić


Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062